Nationale COPD challenge: Inschrijving is gestart!

Je bent hier:
Geschatte leestijd: 1 minuten

Wandelen is gezond!

Wandelen is gezond! Dat weten we allemaal, maar het is niet voor iedereen even gemakkelijk. Een longaandoening kan bij het wandelen benauwdheid en onzekerheid veroorzaken. Een tekort aan beweging ontstaat: Kom in beweging!

Wandelen op elk niveau

De “Nationale COPD challenge” stimuleert bewegen bij mensen met een longaandoening. Tijdens het wandelen is goede begeleiding aanwezig. Starten met wandelen gaat op het eigen niveau, rustig en veilig.

Vanaf locaties van Beweego worden wekelijks wandelingen georganiseerd. Uw zorgverlener (fysiotherapeut, arts, praktijkondersteuner e.d.) begeleidt de wandelgroepen. Zo is wandelen op elk niveau mogelijk en kunt u tijdens het wandelen vragen stellen.

Pim van Ballegooie (Fysiotherapeut): “Veel mensen die zich aanmelden zijn bang dat ze het niveau niet aankunnen. Dat begrijp ik goed, maar de wandel challenge is juist óók bedoeld voor die mensen! Na een aantal keer wandelen merk je hoe gezellig het wandelen met elkaar is”.

Wandelen lokaal, een samenwerking van Beweego, Amphia en Revant

De nationale COPD challenge is een landelijk initiatief, maar wordt gedragen door lokale organisaties (Beweego, Amphia Ziekenhuis, Revant). Een mooi initiatief om in beweging te komen en de samenwerking tussen zorgverleners en mensen met longproblemen te verbeteren!

Wandelen: Inschrijven!

U kunt zich alvast aanmelden voor het wandelen. Op verschillende locaties is een gezellige opening van de wandel challenge, dus zorg dat je erbij bent!  Meer informatie over het wandelen, de locaties en de tijden volgt. Je kunt je inschrijven via onderstaande link:

Nationale COPD challenge Breda

Of stuur een e-mail naar: info@beweego.nl

Is dit artikel op enige manier nuttig geweest?
Dislike 0
Bekeken 4